Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / The Golden Boy officieel duurste hamburger ter wereld

The Golden Boy officieel duurste hamburger ter wereld

The Golden Boy van De Daltons in Voorthuizen is officieel de duurste hamburger ter wereld. Tot die conclusie komt the Official World Record Association. Een maand na de recordpoging heeft eigenaar Robbert Jan de Veen het certificaat ontvangen.

The Official World Record Association geeft haar goedkeuring aan het bewijsmateriaal en het juryrapport dat Robbert Jan de Veen (33) had ingezonden na zijn recordpoging op 28 juni. De ondernemer heeft het certificaat ontvangen en bij de ingang van De Daltons in Voorthuizen opgehangen. Ook krijgt De Veen een vermelding in een wereldrecordboek dat later dit jaar verschijnt.

Duurste hamburger The Golden Boy

The Golden Boy

Burger van 5000 euro

The Golden Boy is een hamburger van 5000 euro en wordt gemaakt met onder meer Wagyu vlees, Beluga kaviaar, king crab, Spaanse Paleta Ibérico, witte truffel, Engelse cheddar van Wyke Farms en barbecuesaus gemaakt met Kopi Luwak koffie en Schotse Macallan whisky. Het hamburgerbroodje, dat De Veen voor het serveren belegt met bladgoud, maakt hij met Dom Pérignon champagnedeeg. Als afsluiter plaatst hij de burger in zijn geheel onder een stolp met whisky geïmpregneerde rook.

Het eerste exemplaar is tijdens de recordpoging in Voorthuizen gekocht door sauzenfabrikant Remia. De opbrengt van de burger ging naar De Voedselbank, die daarvoor een cheque kreeg uitgereikt. Robèr Willemse, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, mocht de burger opeten.

Lees ook: Zo maakt De Daltons de duurste hamburger ter wereld

Record is gesprek van de dag

Robbert Jan de Veen is nog steeds dagelijks met The Golden Boy bezig. “Vorige week zat ik in een Amerikaans programma via Zoom, eind augustus komt er een Duitse cameraploeg langs en ik was te gast in de podcast van groothandel Bidfood.”

In het restaurant wordt De Veen regelmatig aan zijn record herinnerd. “Dagelijks krijgen we mensen over de vloer die speciaal langskomen omdat ze ons in de media hebben gezien. Sowieso hebben gasten het er constant over. Hier in Voorthuizen zijn ze trots op het feit dat dit in ons dorp heeft plaatsgevonden.”

The Golden Boy is wereldnieuws

De Veen is met zijn hamburger over de hele wereld in het nieuws geweest. “De Nederlandse media hebben er volop over bericht, maar wat er internationaal gebeurde, kan ik niet bevatten. Europa, Amerika, Mexico, Australië, China, India, Rusland, Turkije; het is global gegaan. Dat had ik niet verwacht. En nog steeds zie ik berichten voorbijkomen, het is niet bij te houden.” De Veen heeft inmiddels ook Duitsers en Amerikanen in zijn zaak verwelkomd.

Ondernemer introduceert betaalbare versie

Eind augustus introduceert De Daltons een nieuwe menukaart met daarop een betaalbare versie van The Golden Boy. “The Golden Crew, een ode aan mijn team, is een Black Angus burger met Black Tiger garnalen, cheddar, truffeltapenade, aioli en in bierbeslag gefrituurde ui.” En ook deze wordt gerookt onder een stolp en afgemaakt met goud. “Eetbare verf in plaats van bladgoud. Een betaalbare luxe burger, maar echt heel lekker.”

De Veen kijkt met veel voldoening terug op het avontuur. “Toen ik hier in januari aan begon, was ik niet in goede doen. De zaak was dicht, ik kon weinig. Daarom ben ik deze uitdaging aangegaan. Tegelijkertijd was het een mooie kans om De Voedselbank een boost te geven. Mij heeft het energie gegeven. Echt kicken dat het is gelukt.”

Duurste hamburger The Golden Boy

De Daltons in Voorthuizen

Verschillende prijzen gewonnen

Robbert Jan de Veen heeft met succes deelgenomen aan verschillende wedstrijden. In 2019 won hij zilver met zijn hotdog tijdens de Lekkerste Wedstrijden op de Horeca. In 2020 viel hij op de Horecava meerdere keren in de prijzen: hij won de Carl Siegert prijs voor het lekkerste lunchgerecht van Nederland, de Voedselveiligheid Bokaal en bronzen medailles voor zijn hotdog, loaded fries en zijn tosti. In datzelfde jaar pakte hij het zilver tijdens Best Burger Benelux.

Partners

De Lekkerste Wedstrijden wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food, Koopmans Professional en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment