Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Vader en dochter Biermans domineren NK Lekkerste Vegan Burger
Roland Biermans wint NK Lekkerste Vegan Burger 2023

Vader en dochter Biermans domineren NK Lekkerste Vegan Burger

Hij was al goed gevuld na het NK Lekkerste Broodje, maar nu barst de prijzenkast van vader Roland en dochter Audrey Biermans bijna uit elkaar. Ze pakten namelijk respectievelijk de eerste en tweede plaats tijdens het NK Lekkerste Vegan Burger 2023 op de Horecava.

“Deze twee stralen in alles kwaliteit uit”, zei de jury over Roland en Audrey Biermans na afloop van het NK Lekkerste Vegan Burger. “De appel valt niet ver van de boom; het is duidelijk dat zowel vader en dochter beide toppers zijn.” Roland en Audrey zijn werkzaam bij Vitam in Rosmalen.

Van Gogh

Roland Biermans kookte zichzelf naar goud met ‘Vitamin Sea’, een zeewier bun met onder meer een avocadoburger, gepekelde en gerookte watermeloen en Oosterse salade. De jury vergeleek de vegan burger van Biermans met een Van Gogh: “Een palet van talloze kleuren en smaken. Het zijn verrassende ingrediënten die uiteindelijk perfect bij elkaar passen.”

Topjaar

Voor Roland Biermans is 2023 nu al een culinair topjaar. Hij won op de Horecava twee dagen eerder namelijk ook al het NK Lekkerste Broodje, voor de vierde keer. “Ik heb hier even geen woorden voor”, zei Biermans vlak nadat hij van het podium stapte met de tweede beker van 2023 z’n handen. “We hebben er hard aan gewerkt en ik wist dat de smaken mooi waren, maar dit is gewoon onwerkelijk.”

Winnaar NK Lekkerste Vegan Burger 2023

De winnende creatie van Roland Biermans

Zilver voor dochter

Dochter Audrey Biermans, die de afgelopen jaren ook al een aantal prijzen pakte tijdens de Horecava, nam het zilver in ontvangst. Haar ‘No waste Libanees’ was onder meer gemaakt met een rose vegan bun, huisgemaakte muhammara en vegan witte kaas. “Vol op smaak, een perfect mondgevoel; een geweldige prestatie”, aldus de jury. Tijdens het NK Lekkerste Broodje, de wedstrijd die haar vader ook won, eindigde ze als derde.

Bitch Burger

Het brons was voor Dieuwertje Boonstra van Grand Cafe Het Paleis Schiphol. Zij serveerde de jury The Bitch Burger, een falafel burger met hummus, aubergine, paprika, zoete aardappel, vegan mayo en harissa op Turks brood. “Verrassend smaakvol, met frisse en pittige tonen”, vond de jury.

Top 3 NK Lekkerste Vegan Burger 2023

1: Roland Biermans van Vitam in Rosmalen
2: Audrey Biermans van Vitam in Rosmalen
3: Dieuwertje Boonstra van Grand Café het Paleis Schiphol

Top 3 NK Lekkerste Vegan Burger 2023

De top 3 van het NK Lekkerste Vegan Burgere 2023, vlnr: Dieuwertje Boonstra (3), Roland Biermans (1) en Audrey Biermans (3)

 

Aan het NK Lekkerste Vegan Burger 2023 deden acht deelnemers mee. De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen tien minuten, vijf identieke gerechten te maken. In de creatie mocht geen vlees, vis, schelpdieren, gevogelte en gelatine zijn verwerkt. Als er kaas werd gebruikt, dan enkel microbieel / plantaardig gestremde kaas. De jury heeft gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs.

Vakjury

De jury van het NK Lekkerste Vegan Burger 2023 bestond uit Juan Kort (redacteur van onder andere De RestaurantKrant en Lunchroom), Hans van Dijk (Proeflokaal de Kast in Vlaardingen) en Gerard van Hezik (docent food marketing HAS Hogeschool).

Praktijkjury

Deelnemers worden tijdens de mise en place beoordeeld door een praktijkjury. Deze beoordeling vindt plaats op basis van de hygiënecode Horeca 2016. De praktijkjury let ook op efficiency, tijdsindeling en de betrouwbaarheid van de kostprijscalculatie. De praktijkjury wordt sinds jaar en dag ingevuld door de Houwers Groep.

Sinds 2023

Het NK Lekkerste Vegan Burger is onderdeel van het NK De Lekkerste, de nieuwe versie van de Lekkerste Wedstrijden. Deze vakwedstrijden worden al sinds 1984 georganiseerd. Het NK Lekkerste Vegan Burger is bedoeld voor alle horecabedrijven die vegan burgers op de kaart hebben staan. De wedstrijd is een initiatief van Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Partners

Het NK De Lekkerste wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Farm Frites, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment