Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Vera Stouten vertegenwoordigt Frietboutique op NK Loaded Fries
Vera Schouten 5

Vera Stouten vertegenwoordigt Frietboutique op NK Loaded Fries

De dames van Frietboutique gaan voor de derde keer naar het NK Loaded Fries. Vera Stouten mag het 12 januari laten zien op het wedstrijdpodium tijdens de Horecava. Ondertussen presenteert Frietboutique een nieuwe special. Een voorbode voor het NK?

Frietboutique is sinds de eerste editie van het NK Loaded Fries van de partij. De laatste keer, in 2020, pakte medewerker Leanne la Grange van Frietboutique Amsterdam het zilver met ‘Fries from Desire’, een Israëlisch getint frietgerecht met aubergine, mangochutney, tahini-mayonaise, ingelegde rode kool en pita crumble.

Lees hier meer over het NK Loaded Fries

Meld je hier aan voor het NK Loaded Fries op donderdag 12 januari

Snelle beslissing

Vera Stouten (27), mede-eigenaar van Frietboutique Hillegersberg, is de aangewezen persoon om het bedrijf te vertegenwoordigen op het NK Loaded Fries 2023. Die beslissing was snel genomen. Dat Frietboutique weer mee zou doen, werd een beetje tussen neus en lippen door medegedeeld, maar Vera stak snel haar vinger op. “Dat zou ik wel willen doen”, zei ze.

De reden voor Vera om mee te doen aan het NK Loaded Fries is simpel. “Ik hou van koken en smaken combineren. We gaan met een paar mensen uit het team kijken wat we kunnen bedenken. Vervolgens is het testen, testen, testen.”

Bekijk hier de wedstrijden van 2023

Bekijk hier het programma van 2023

Goed voorbereiden

Spanning voor het NK heeft Vera (nog) niet. “Het is een kwestie van goed voorbereiden en de mise en place op orde hebben. Dan is er weinig stress.” Dat klinkt alsof ze vaker aan kookwedstrijden heeft meegedaan, maar dat is niet het geval. Ze doet dit voor het eerst. “Het zal best spannend worden, maar dat voel ik nu nog niet.” Ze kijkt er ook naar uit om collega’s te zien. “Ik ben benieuwd waar anderen mee voor de dag komen.”

Nieuwe frietspecial

Frietboutique staat bekend om de creatieve frietspecials. Vanaf 1 november is de nieuwe special verkrijgbaar: Say Cheese, een samenwerking met Rotterdamsche Oude. “De kaas wordt dun geraspt en vlak na het frituren over de friet gedaan, zodat de kaas een klein beetje smelt. Met huisgemaakte pestomayo, pijnboompitjes en basilicum.” De frietspecial is verkrijgbaar in alle vestigingen.

Say Cheese Frietboutique

Say Cheese, de nieuwe frietspecial van Frietboutique

Derde Frietboutique

Vera opende Frietboutique Hillegersberg in juli 2021, samen met Frietboutique-oprichters Pebbles van Noorden en Sammy Berendsen. Het is na Amsterdam en Rotterdam de derde vestiging. “En het gaat supergoed”, zegt Vera. “Sinds alles weer open is, zit er een stijgende lijn in. Hillegersberg is echt een dorp en mensen weten ons steeds beter te vinden. Vooral in de zomer is het leuk, met bootjes die hier aanmeren.” Sinds april 2022 heeft Frietboutique Hillegersberg ook een eigen ijskeuken.

Inschrijven voor 2023

Deelnemers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor het Nederlands Kampioenschap (de nieuwe naam van de Lekkerste Wedstrijden), dat plaatsvindt tijdens de Horecava van 9 tot en met 12 januari 2023.

Partners

Het Nederlands Kampioenschap wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment