Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Verrassende winnaar NK-voorronde HMSHost
HMSHost voorronde winnaars

Verrassende winnaar NK-voorronde HMSHost

Sander Hoogland heeft de voorronde van het Nederlands Kampioenschap bij HMSHost gewonnen. Hij wist de jury te overtuigen met smaak en ambacht. Het bijzondere is dat de keuken niet de dagelijkse werkplek is voor Sander. 

HMSHost is al jaren hofleverancier van de Lekkerste Wedstrijden, sinds kort omgedoopt tot het Nederlands Kampioenschap. Traditiegetrouw organiseert HMSHost een voorronde waarbij een vakkundige jury de gerechten beoordeelt, net zoals dat gebeurt tijdens de finale op de Horecava. Met de feedback kunnen deelnemers hun gerechten vervolgens finetunen. Iedereen in de voorronde, winnaar of niet, kan in principe meedoen aan de finale.

Dit jaar hadden zeventien medewerkers van HMSHost zich opgegeven. In het Panorama Restaurant Schiphol presenteerden ze hun gerechten aan een zeskoppige jury en zo’n veertig toeschouwers.

Doe jij ook mee aan het Nederlands Kampioenschap? Schrijf je hier in

Bekijk hier de wedstrijden van 2023

Smoky Afterlife

Sander Hoogland bleek na de puntentelling de winnaar te zijn. Zijn creatie, ‘Smoky Afterlife’, bestond uit een midi-broodje met gerookte en gepekelde kip met een yoghurt-dille dressing, en een wrap met gerookte pulled zalm en spicy mayo. Sander ging ambachtelijk te werk; hij rookte de kip op de kamado en de zalm op een cederhouten plank. Het leverde hem de hoofdprijs op: een vliegreis voor twee personen naar een Europese bestemming naar keuze, inclusief twee overnachtingen en ontbijt.

De winnende creatie van Sander Hoogland: Smoky Afterlife.

Geen horecamedewerker

Zowel de jury als de toeschouwers en Sander zelf waren lichtelijk verbaasd over zijn prestatie. Sander is namelijk geen horecamedewerker bij HMSHost, maar finance manager. Desgevraagd laat hij weten in januari van de partij te zijn tijdens het Nederlands Kampioenschap op de Horecava.

Wedstrijdveteraan pakt zilver

De tweede prijs was voor ‘Proefvlucht’, van wedstrijdveteraan Daniëlle Touwslager: een meergranen desembroodje met onder andere prosciutto di Parma, verse geitenroomkaas, zelfgemaakt jam, verse dadel en gekonfijte sinaasappelschil. De prijs voor Daniëlle: een dag op pad met Walter Seib, ceo van HMSHost International. De twee kennen elkaar goed, want Daniëlle werkt al meer dan dertig jaar bij HMSHost Schiphol en doet ook al jaren mee aan de wedstrijden. In 2008 won ze de eerste prijs tijdens het Lekkerste Broodje Catering en in 2018 pakte ze het brons. In totaal heeft ze zo’n twaalf bekers in haar prijzenkast staan.

Proefvlucht van Daniëlle Touwslager.

Royal Sparkle Blini’s

De derde prijs – twee dagen Efteling inclusief overnachting voor vier personen – was voor Adda Amrani en zijn ‘Royal Sparkle Blini’s’. Adda is werkzaam bij Comptoir Libanais in Utrecht. Hij presenteerde drie verschillende mini blini’s: gerookte zalm met roomkaas en kwarteleitjes, geitenkaas met walnoten en honing, en seranoham met pesto en Parmezaanse kaas.

Voorronde HMSHost

De blini’s van Adda Amrani, geserveerd met Champagne.

Basic Bitch Burger

De twee sponsorprijzen – vier kaarten voor een dagje dierentuin – gingen naar Dieuwertje Boonstra (vegan Basic Bitch Burger met onder andere falafel, hummus en aubergine) en Bilal Alsaadi (brioche burger met onder andere halloumi, tomatenjam, pistache en munt).

‘Het was een feestje’

Hospitality manager Richard Theisen, sinds jaar en dag dé aanjager van de wedstrijden bij HMSHost, kijkt terug op ‘een feestje’ voor alle aanwezigen. De voorronde was volgens Theisen bovendien erg waardevol voor de kandidaten: “De juryrapporten zaten qua beoordelingen dicht bij elkaar en de deelnemers hebben veel aan de opmerkingen.”

Inschrijven

Kandidaten kunnen zich vanaf nu inschrijven voor het Nederlands Kampioenschap (de nieuwe naam van de Lekkerste Wedstrijden), dat plaatsvindt tijdens de Horecava van 9 tot en met 12 januari 2023.

Partners

Het Nederlands Kampioenschap wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food en Pizza Profs.

De voorronde van HMSHost in beeld

Voorronade HMSHost Nederlands Kampioenschap

Voorronade HMSHost Nederlands Kampioenschap

Voorronade HMSHost Nederlands Kampioenschap

Voorronade HMSHost Nederlands Kampioenschap

De jury, vlnr: Hein Onderwaater (director of Food & Beverage HMSHost Nederland), Els van Olphen (Henri), Walter Seib – (CEO HMSHost International), Dennis van Asselt (namens Stichting de Lekkerste Wedstrijden), Ronald Loendersloot ( managing director HMSHost Nederland en Mike Boks (Head F&B Schiphol).

Voorronade HMSHost Nederlands Kampioenschap

Voorronade HMSHost Nederlands Kampioenschap

Voorronade HMSHost Nederlands Kampioenschap

Voorronade HMSHost Nederlands Kampioenschap

Voorronade HMSHost Nederlands Kampioenschap

 

 

No Comments

Post a Comment