Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Wildlands Emmen trekt naar het NK de Lekkerste

Wildlands Emmen trekt naar het NK de Lekkerste

Met alle drukte en geluiden op en rondom het wedstrijdpodium lijkt het NK de Lekkerste soms op een dierentuin. Een prima plek dus voor chefkok Erik Jager van Wildlands Adventure Zoo Emmen. Maar waarom is hij eigenlijk van de partij?

“Ik doe vaker mee aan wedstrijden, dat is een beetje een hobby van me”, zegt Erik Jager, chefkok van het Atlas Theater en horecacoördinator van Wildlands. “Een jaar of vijftien geleden heb ik aan het Lekkerste Broodje meegedaan. Nu leek het ons goed om namens het park mee te doen aan het NK Lekkerste Broodje.”

Het is Erik Jager niet alleen te doen om de prijzen. Sterker nog; hij kijkt uit naar heel andere dingen. “Het mooiste vind ik zelf het moment een half uurtje na de wedstrijd, wanneer ik met collega’s over het vak kan praten. Wat hebben zij gedaan, welke technieken en producten hebben ze gebruikt? Net als mode is voeding aan verandering onderhevig en het is belangrijk om te weten wat er speelt.”

Wildlands Emmen krijgt jaarlijks bijna een miljoen mensen op bezoek. “Die willen we regelmatig iets nieuws voorschotelen. We zijn als dierentuin erg vooruitstrevend. Zo zijn we bezig met het reduceren van vleesgebruik, maar ook van palm en soya. We zoeken naar alternatieven en we willen onze bezoekers motiveren om eens iets anders te proberen.”

Erik Jager gaat naar het NK Lekkerste Broodje met Momma Dunia, vernoemd naar de fictieve natuurbeschermer van het dierenrijk. “Met een bourguignon van bieten uit eigen tuin, aardpeer, mayonaise gemaakt met geitenkaas en een salsa van kweepeer.”

NK de Lekkerste 2024

Net zoals in 2023 kunnen culinaire professionals meedoen aan acht wedstrijden tijdens het NK De Lekkerste 2024. Het vertrouwde NK Lekkerste Broodje en Lekker Anders ontbreken natuurlijk niet. Het NK Lekkerste Pasta en het NK Pizza bakken vinden weer plaats op de speciale Italiaanse dag. Dit zijn alle NK’s van 2024 op een rij

NK Lekkerste Broodje
NK Lekkerste Burger
NK Lekkerste Pasta
NK Pizza bakken
Lekker Anders
NK Lekkerste Vegan Burger
NK Lekkerste Pannenkoek
NK Loaded Fries

Schrijf je hier in voor het NK De Lekkerste 2024

Programma 2024

Het NK De Lekkerste 2024 vindt plaats tijdens de Horecava in de RAI Amsterdam, van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari. Het programma van het NK wordt uitgespreid over alle vier de dagen, met elke dag twee wedstrijden. Het beloven weer enerverende dagen te worden vol spanning, plezier en inspiratie.

Bekijk hier het programma van het NK De Lekkerste 2024

Kwaliteitsimpuls

Stichting De Lekkerste Wedstrijden organiseert vakwedstrijden voor de fast casual markt op de Horecava. Het doel van de wedstrijden is om de creativiteit van de Nederlandse horeca een kwaliteitsimpuls te geven. Professionals uit de branche dagen elkaar tijdens jaarlijkse de beurs uit om een topprestatie te leveren. Dat doen ze in acht verschillende vakwedstrijden.

Partners

Het Nederlands Kampioenschap wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment