Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Winnaar 2023 op de valreep toch nog naar NK Lekkerste Burger
Ferlyan Palimbong wint NK Lekkerste Burger 2023

Winnaar 2023 op de valreep toch nog naar NK Lekkerste Burger

Sommigen bereiden zich weken of zelfs maanden voor op het NK de Lekkerste. Er zijn ook deelnemers die het heel anders aanpakken. Zoals Ferlyan Palimbong, die de afgelopen jaren al een flinke prijzenkast heeft opgebouwd tijdens het NK de Lekkerste. 

Op het allerlaatste moment hakte Ferlyan Palimbong van Podomoro in Spakenburg de knoop door; hij doet mee met het NK Lekkerste Burger 2024. Hij heeft al wel een recept, maar door de drukte van de afgelopen tijd was hij er niet aan toegekomen om zich in te schrijven en dacht eigenlijk dat hij te laat was. Maar flexibliteit is in de horeca een groot goed, en dus was er toch nog een plekje voor hem. “Ik vind het wel erg spannend om te zien of ik weer kan winnen”, zegt Palimbong.

Aziatisch, maar minder Indonesisch

De ondernemer won het NK Lekkerste Burger in 2023 met de Bali Burger, onder meer gemaakt met Bali stoof, Indonesische kruiden, crispy bacon, tomaat en cheddar. In 2024 gaat hij weer naar het NK met een Aziatische Burger, maar eentje met minder Indonesische invloeden.

Flinke prijzenkast

Of hij wel of niet wint; de prijzenkast in Spakenburg is al aardig gevuld. Naast zijn gouden burgers in 2018, 2019 én 2023, won Ferlyan in 2017 brons tijdens het Lekkerste Broodje Catering. In 2020 pakte hij zilver met de burger Next Destination. Daarnaast sleepte Ferlyan een aantal sponsorprijzen in de wacht.

Het NK Lekkerste Burger vindt plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam, op maandag 11 januari om 15.00 uur. De wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Remia, Salomon FoodWorld en Carl Siegert.

Inschrijven kan nog voor het NK Lekkerste Vegan Burger, het NK Lekkerste Pasta en het NK Lekkerste Pannenkoek.

 

No Comments

Post a Comment