Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Zo bereidt Bas van Zoggel zich voor op de Lekkerste Pannenkoek 2023
Bas van Zoggel tijdens de Lekerste Pannenkoek 2019

Zo bereidt Bas van Zoggel zich voor op de Lekkerste Pannenkoek 2023

Recept samenstellen, uitproberen, finetunen; het hoort allemaal bij een goede voorbereiding op de Lekkerste Pannenkoek 2023. Voormalig winnaar Bas van Zoggel gaat nog een klein stapje verder.

Elke keer als Bas van Zoggel van pannenkoekenrestaurant Den Tol in Velp meedoet aan de Lekkerste Pannenkoek, gaat hij met een prijs naar huis; in 2018 en 2020 werd hij tweede en in 2019 pakte hij de hoofdprijs met Bali Sunset, een pannenkoek met onder andere citroengras, kaffir en kokos.

Inschrijven voor de Lekkerste Pannenkoek 2023 kan hier

“Vooral toen we wonnen, kregen we veel media-aandacht, onder meer op radio en tv”, vertelt Van Zoggel. “Dat was goede reclame, alhoewel we het altijd wel druk hebben. Maar mensen vragen ernaar, dus het leeft wel onder gasten. De winnende pannenkoek ging als een raket, net als de pannenkoek waarmee we tweede werden in 2020: de Buikspektakel.”

Niveau gestegen

Van Zoggel wil natuurlijk winnen, maar doet ook mee om te zien met welke creaties collega’s voor de dag komen. “Het niveau is in de loop der jaren gestegen. De eerste keer waren er twee of drie die erbovenuit staken, later werden dat er meer. Deelnemers zijn ook steeds meer bezig met de uitstraling van hun pannenkoek.”

Wedstrijdspanning nabootsen

Een wedstrijd brengt ook spanning met zich mee. Die spanning probeert Van Zoggel in het restaurant na te bootsen door een aantal keer te oefenen onder tijdsdruk én met collega’s die toekijken. “Ze staan dan om me heen om te zien hoe ik het doe. Dan word je je heel bewust van je handelingen. Werk ik op tijd en netjes? Het is niet verkeerd als je dat kunt trainen. Bovendien krijg je goede feedback.”

Met welk recept Bas van Zoggel indruk wil maken op de jury van de Lekkerste Pannenkoek 2023, weet hij nog niet. “Maar uiteindelijk is het belangrijk dat je als deelnemer overtuigd bent van je pannenkoek.”

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor alle wedstrijden van het Nederlands Kampioenschap (de nieuwe naam van de Lekkerste Wedstrijden), dat plaatsvindt tijdens de Horecava van 9 tot en met 12 januari 2023.

Bekijk hier de wedstrijden van het Nederlands Kampioenschap 2023

Bekijk hier het programma van 2023

Partners

Het Nederlands Kampioenschap wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment