Zo maak je indruk op de jury van het NK Lekkerste Pasta
Als je meedoet aan het NK Lekkerste Pasta 2025 op de Horecava, wat verwacht de jury dan precies van jou? Hoofdjurylid Sarah Puozzo wil het best verklappen. “We zijn op zoek naar balans en finesse.”
Het NK Lekkerste Pasta wordt in 2025 voor de derde keer georganiseerd. Net zoals de vorige twee edities, is Sarah Puozzo hoofdjurylid van de wedstrijd op de Horecava. Sarah is half Vlaams en half Venetiaans en leerde van jongs af aan pasta maken onder de vleugels van haar Venetiaanse familie. Later volgde ze onder andere de chefsopleiding Master of Pasta in Italië. Als iemand weet hoe pasta gemaakt moet worden, dan is dat Sarah.
Lees hier alles over het NK Lekkerste Pasta
Schrijf je hier in voor het NK Lekkerste Pasta 2025
Finesse
“Pasta is elegant”, zegt Sarah. “Sommigen zeggen dat pasta simpel moet zijn, maar ik heb het liever over finesse. Als jury verwachten we natuurlijk een bepaald niveau, maar denk niet te moeilijk. De pasta’s die in voorgaande edities goed scoorden, waren in balans, zowel qua ingrediënten als portiegrootte.”
Vernieuwend
Een authentiek pastagerecht, mits perfect uitgevoerd, maakt Sarah altijd gelukkig. Ze wil deelnemers van het NK Lekkerste Pasta wel uitdagen iets vernieuwends toe te voegen. “Bijvoorbeeld een gefermenteerde saus of een gerookte vulling. Ook met pastavormen kun je verrassen. Er zijn klassieke pastavormen die we in Nederland en België nog niet echt kennen. Orecchiette bijvoorbeeld, ook wel oortjespasta genoemd, is de laatste jaren bekender geworden.”
De ingrediënten vormen natuurlijk de basis van ieder gerecht. “Maar gebruik geen twintig ingrediënten in een gecompliceerd gerecht”, tips Sarah tot slot. “Er zijn zo veel mooie ingrediënten verkrijgbaar. Je hebt er maar een paar van nodig om een fantastische pasta neer te zetten.”
Het NK Lekkerste Pasta vindt plaats op dinsdag 14 januari om 11.00 uur. Inschrijven voor de wedstrijd kan hier.
Partners
Het NK De Lekkerste wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Rational, Next2Food, SVH, Pizza Profs, Houwers, Liebherr en Winterhalter.
No Comments