Cucina Casalinga Amsterdam naar het NK Lekkerste Pasta
Chef-eigenaar Giovanni Carmelitano doet mee met het NK Lekkerste Pasta op de Horecava 2025. Hij brengt de smaken van zijn knusse Cucina Casalinga, gelegen niet ver van de RAI, naar het wedstrijdpodium in hal 11 van de beurs. Wat is hij van plan?
Chef-eigenaar Giovanni Carmelitano, die in Rome is geboren en 25 jaar geleden naar Nederland kwam, heeft de harten van de liefhebbers in Amsterdam-Zuid en ver daarbuiten al lang veroverd. Tijdens de Horecava, op dinsdag 14 januari, wil hij ook de jury van het NK Lekkerste Pasta verleiden met zijn keuken. “Eigenlijk heeft mijn vrouw mij overtuigd om mee te doen, maar ik vind het ontzettend leuk”, zegt Giovanni. “Ik heb vaker presentaties gegeven, onder andere op beurzen in Italië.”
Lees hier alles over het NK Lekkerste Pasta
Schrijf je hier in voor het NK Lekkerste Pasta 2025
25 jaar
De deelname aan het NK Lekkerste Pasta 2025 komt in het jaar waarin Cucina Casalinga 25 jaar bestaat. “Het begon met koken bij de mensen thuis en bij bedrijven. Dat sloeg aan en zo kon ik een goed netwerk opbouwen. Hier in Amsterdam ben ik begonnen met kooklessen en catering, waarna het langzaam uitgroeide tot winkel, traiteur en uiteindelijk restaurant.”
Huiskamerrestaurant
Cucina Casalinga, wat vrij vertaald ‘huiselijk, gemoedelijk’ betekend, is een huiskamerrestaurant in Amsterdam-Zuid waar gasten kunnen genieten van authentieke en verfijnde klassieke Italiaanse gerechten. “We hebben 25 zitplaatsen en wisselen ons menu elke twee tot drie weken. Afhankelijk van het seizoen richten we ons op verschillende regio’s van Italië.”
Wauw-effect
Eerst zullen Giovanni en zijn team zich op de drukke feestdagen richten. Daarna gaat het vizier vol op het NK Lekkerste Pasta. Hij heeft al wel een idee wat hij de jury wil laten proeven. “Ik ga iets maken dat klassiek Italiaans is, maar in Nederland nog niet echt bekend. Simpel, maar wel met een wauw-effect.”
Inschrijven
Het NK Lekkerste Pasta vindt plaats op dinsdag 14 januari om 11.00 uur. Inschrijven voor de wedstrijd kan hier.
Partners
Het NK De Lekkerste wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Rational, Next2Food, SVH, Pizza Profs, Houwers, Liebherr en Winterhalter.
No Comments