Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Deze fout zal Berry niet maken tijdens het NK Lekkerste Burger 2023

Deze fout zal Berry niet maken tijdens het NK Lekkerste Burger 2023

Er staan al vier bekers van de Lekkerste Wedstrijden bij Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem. Chef-kok Berry Wagenaar wil daar vijf van maken door het NK Lekkerste Burger 2023 te winnen. Hij heeft eerder meegedaan en weet dat hij één fout nooit meer zal maken. 

Iveau Burgers & Wijnbar heeft vier keer meegedaan met de Lekkerste Burger en heeft drie keer gewonnen. Laurentz Craane, destijds de chef-kok, won de prijs in 2016, 2018 en 2019. Berry Wagenaar, sinds een jaar chef-kok bij Iveau, won in 2018 het Lekkerste Broodje. “Ik deed mee voor de ervaring en had niet verwacht dat ik zou winnen. Toen mijn collega’s begonnen te juichen moest ik nog beseffen dat mijn naam was genoemd.”

Berry, die zich heeft ingeschreven voor het NK Lekkerste Burger 2023, is een ervaren deelnemer. “Ik werk al mijn hele loopbaan in de horeca en ik vind het hartstikke leuk. Bovendien heb ik al twee keer eerder meegedaan, dus ik weet hoe het werkt.”

De inschrijving van het NK Lekkerste Burger en de andere zeven wedstrijden is geopend. Wees er op tijd bij!

Nul punten

Net als de winst in 2018 zal hij zijn deelname aan de Lekkerste Burger in 2019 ook nooit vergeten, omdat het een belangrijk leermoment was. “Ik had mijn kostprijsberekening op het werkblad liggen, maar om één of andere reden is die niet bij de jury terechtgekomen. Daardoor scoorde ik op dat onderdeel nul punten.”

Enorm druk na winst

Naast Berry hoopt ook eigenaar Iveau Mullink in 2023 weer op succes. “Het winnen van deze prijs brengt een enorme drukte met zich mee. Het leeft echt, zelfs gasten vragen wanneer er weer wedstrijden zijn. Ze verwachten van ons dat we meedoen.”

Wat Berry precies gaat maken tijdens het NK Lekkerste Burger 2023 weet hij nog niet. Maar één ding is zeker: “Ik zorg ervoor dat de kostprijsberekening op de jurytafel terechtkomt. Desnoods leg ik ‘m er zelf neer.”

Inschrijven voor 2023

Deelnemers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor het Nederlands Kampioenschap (de nieuwe naam van de Lekkerste Wedstrijden), dat plaatsvindt tijdens de Horecava van 9 tot en met 12 januari 2023.

Lees hier meer over de inschrijving en de nieuwe opzet van de Lekkerste Wedstrijden, omgedoopt tot het Nederlands Kampioenschap.

Bekijk hier de wedstrijden van 2023

Bekijk hier het programma van 2023

Partners

Het Nederlands Kampioenschap wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment