Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Gabriella brengt specialiteit uit Puglia naar NK Lekkerste Pasta
Gabriella Ficarelli NK Lekkerste Pasta

Gabriella brengt specialiteit uit Puglia naar NK Lekkerste Pasta

De Italiaanse chef-kok Gabriella Ficarelli werd dolenthousiast toen ze het NK Lekkerste Pasta ontdekte. Ze is in januari 2023 dan ook van de partij op de Horecava. Het gerecht dat ze aan de jury serveert, heeft voor haar veel betekenis.

‘Geweldig, een NK Lekkerste Pasta!’, dacht chef-kok Gabriella Ficarelli (33) toen ze de site van de Horecava bezocht. De wedstrijd is haar op het lijf geschreven, want pasta is haar passie. “Ik werd helemaal enthousiast toen ik het zag.” Gabriella is sinds 2015 eigenaar van restaurant Divina Cucina in Oud-Beijerland, dat ze runt samen met moeder en gastvrouw Adriana.

Inschrijven voor het NK Lekkerste Pasta kan hier

Lees hier meer over het NK Lekkerste Pasta

Jong geleerd

Gabriella is geboren in Italië. “In Puglia. Daar maakten we al onze pasta zelf. Orecchiette, kleine schelpjes, is dé specialiteit van Puglia. Ik maakte dat al toen ik heel klein was, met mijn overgrootmoeder. Zij was toen 90 en ik mocht met mijn 3 jaar meehelpen. Daar stond ik altijd om bekend. Nu ik volwassen ben, met een eigen restaurant, is het mijn specialiteit.”

Gabriella maakt haar gerecht met een ragu van kalfvlees. “De pasta vorm ik vlak voor de wedstrijd, dan is de oriechietta het lekkerst.”

Uit haar comfortzone

Ze doet voor het eerst mee aan een wedstrijd. “Ik kom een beetje uit mijn comfortzone, maar eigenlijk sta ik elke avond op een podium in mijn restaurant. Koken voor zestig of zeventig man is altijd een optreden. Maar ik ga de komende tijd wel oefenen voor de wedstrijd.”

Inschrijven voor 2023

Iedereen kan zich vanaf nu inschrijven voor het NK Lekkerste Pasta en de andere wedstrijden van het het NK, dat plaatsvindt tijdens de Horecava van 9 tot en met 12 januari 2023. Het NK De Lekkerste wordt georganiseerd door Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Partners

Het NK De Lekkerste wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment