Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Maud (14) weet wat haar te wachten staat tijdens Lekker Anders

Maud (14) weet wat haar te wachten staat tijdens Lekker Anders

Ze had zich de vorige keer al ingeschreven, maar toen ging de Horecava niet door. Nu maakt de veertienjarige Maud Dekker zich op voor Lekker Anders 2023. Ze doet voor het eerst mee, maar dankzij haar school weet ze al een klein beetje wat haar te wachten staat.

Maud zit in haar derde jaar op College De Kleine Prins in Hilversum, een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Ze is met haar veertien jaar één van de jongste deelnemers aan de Lekkerste Wedstrijden ooit. “Maar ze weet al heel goed wat ze wil”, zegt Johan Lankreijer, praktijkbegeleider horeca bij De Kleine Prins.

De inschrijving voor Lekker Anders is geopend. Wees er op tijd bij!

Lekkerste Wedstrijden op school

Net als voor veel deelnemers was het voor Maud een teleurstelling toen de Horecava begin 2022 niet doorging. “Maar wij zijn wel doorgegaan”, zegt Johan. “We zijn doorgegaan met oefenen en hebben de Lekkerste Wedstrijden op school nagebootst. Maud moest binnen tien minuten vier salades maken die door een jury van management en docenten zijn beooordeeld. Zo hebben we er toch iets bijzonders van gemaakt en voor haar was het een mooie ervaring.”

Leerling beslist

Maud maakt voor Lekker Anders 2023 een broodje met gerookte zalm, die ze samen met een buddy maakt. “Hoe zich dat gaat vormgeven, weten we nog niet”, zegt Johan. “Dat is echt aan haar. We gaan uit van wat de leerling graag wil maken en wij ondersteunen daarbij.” Maud wil in de toekomst graag in een lunchroom werken.

‘Wedstrijd is geweldige stimulans’

Johan Lankreijer maakte zelf twaalf jaar geleden kennis met Lekker Anders, toen hij werkzaam was in een brasserie in Amersfoort. “Wat ik tijdens die wedstrijd toen heb meegemaakt, was fantastisch.” Sindsdien heeft Johan elk jaar iemand begeleid richting de wedstrijd. “Ook toen ik overstapte naar het onderwijs. Dit is namelijk ook een geweldigde stimulans voor scholieren. Bij ons is meedoen het belangrijkst. De voorbereiding en het evenement is een leerproces dat goed is voor hun algemene ontwikkeling.”

Inschrijven voor 2023

Deelnemers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor het Nederlands Kampioenschap (de nieuwe naam van de Lekkerste Wedstrijden), dat plaatsvindt tijdens de Horecava van 9 tot en met 12 januari 2023.

Lees hier meer over de inschrijving en de nieuwe opzet van de Lekkerste Wedstrijden , omgedoopt tot het Nederlands Kampioenschap.

Bekijk hier de wedstrijden van 2023

Bekijk hier het programma van 2023

Partners

Het Nederlands Kampioenschap wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment