Deze wedstrijd wordt in 2025 voor de derde keer georganiseerd tijdens de Horecava. We zijn reuzebenieuwd welke talentvolle pastaliefhebbers hierop afkomen. Laat de jury smullen van jouw gerecht met huisgemaakte pasta en pak als eerste van Nederland prijzen tijdens het NK Lekkerste Pasta. Grijp je kans om jezelf in de schijnwerpers te zetten en doe mee!
Chef Mariusz Olesiński van restaurant Viviamo in Woerden heeft de derde editie van het NK Lekkerste Pasta op de Horecava gewonnen. Hij verraste de jury met een reuze ravioli gemaakt met slechts drie hoofdingrediënten. Giovanni Carmelitano van Cucina Casalinga in Amsterdam won zilver en het brons was voor Ennio Zaccariello van Primo in Hilversum.
De jury van het NK De Lekkerste was inderdaad blij verrast door Ravioli de Mariusz. “Simpel maar goed uitgevoerd en smaken die mooi in balans waren”, zei de jury, die unaniem was in haar oordeel. “Zowel de vulling als de ravioli, beiden niet makkelijk om te maken, waren erg goed. De vulling was heel lekker, zeker in combinatie met de doperwtencrème. Het was winters comfort food.”
1: Mariusz Olesiński, Viviamo in Woerden
2: Giovanni Carmelitano, Casalinga in Amsterdam
3: Ennio Zaccariello, Primo in Hilversum