Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Odin zonder twijfels: ‘Deze burger kan het NK Vegan Burger winnen’

Odin zonder twijfels: ‘Deze burger kan het NK Vegan Burger winnen’

Meedoen aan het NK Lekkerste Vegan Burger als je niet zeker weet dat je gaat winnen? Voor Odin Coenraad van Copper Branch is dat geen optie. “Een burger zoals deze heb ik nog nooit gegeten.”

Copper Branch is een Canadese vegan restaurantketen met een vestiging in Rotterdam en Utrecht. Odin Coenraad (31) is restaurantmanager in Rotterdam en heeft zich ingeschreven voor het NK Lekkerste Vegan Burger op woensdag 11 januari in RAI Amsterdam. “Het was tijd dat er een wedstrijd kwam voor vegaburgers, en dus doen we mee.”

Inschrijven voor het NK Lekkerste Vegan Burger kan hier

Lees hier meer over het NK Lekkerste Vegan Burger

Odin doet mee met de Copper Branch Blue Burger, die in het restaurant op het menu staat als ‘Le Blue’. Dit is een burger met ingrediënten tussen haakjes: ‘steakburger’, ‘blauwaderkaas’, ‘bacon’, geconfijte ui en spinazie.

Unieke ingrediënten

Le Blue is een winnende burger, zegt Odin, “100 procent. Ik werk al sinds mijn vijftiende in vegetarische en veganistische restaurants, en ik heb nog nooit zoiets gegeten. Het is uniek als je met plantaardige ingrediënten dezelfde sensatie beleeft als met vlees en zuivel. Alle gasten die ‘m bij ons eten, zeggen dat deze burger niet de onderscheiden is van een burger met echt vlees, blauwe kaas en bacon. Ik zou niet meedoen als ik er niet in zou geloven. Maar ik doe het niet alleen; iedereen bij ons wordt erbij betrokken.”

Thuis oefenen

Omdat de Blue burger op de kaart staat bij Copper Branch, hoeft Odin het daadwerkelijke keukenproces niet te oefenen. Het koken op locatie is nieuw, dus daar gaat hij wel aan werken. “Ik neem alle ingrediënten mee naar huis om de burger thuis te maken, want straks moet ik alles ook op de juiste manier naar de Horecava meenemen en daar bereiden. En ik moet nog werken aan de toelichting die ik aan de jury ga geven.”

Inschrijven voor 2023

Iedereen kan zich vanaf nu inschrijven voor het NK De Lekkerste, dat plaatsvindt tijdens de Horecava van 9 tot en met 12 januari 2023. Het NK De Lekkerste wordt georganiseerd door Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Partners

Het NK De Lekkerste wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment