Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Roland Biermans wil record, dochter Audrey kan dat voorkomen
Lekkerste Wedstrijden Lekkerste Lunchgerecht Catering

Roland Biermans wil record, dochter Audrey kan dat voorkomen

Cateringchef en drievoudig winnaar Roland Biermans wil in 2022 een record verbreken tijdens de Lekkerste Wedstrijden. Hij zal er alles aan doen om als eerste deelnemer voor de vierde keer het Lekkerste Lunchgerecht Catering te winnen. Echter moet hij dan wel zijn dochter Audrey verslaan, die al eerder de hoofdprijs vlak voor zijn neus wegkaapte.

Roland Biermans (53) is een horecaprofessional met vele jaren werkervaring en prijzen onder zijn riem. Hij doet sinds 2006 mee met het Lekkerste Lunchgerecht Catering. In 2010 won hij met ‘A Star in Heaven’, opgedragen aan zijn collega Aad van Berkel, die in 2009 overleed. “Hij was een icoon en deed al 25 jaar mee. Hij heeft me op pad geholpen”, zegt Roland. Ook in 2013 en 2018 pakte Roland goud. Daarnaast werd hij vijf keer tweede en twee keer derde.

Als eerste vier keer goud

Roland, die sinds maart 2020 verantwoordelijk is voor de catering op het hoofdkantoor van Bovag in Bunnik (Vitam Catering), wil tijdens de Lekkerste Wedstrijden in januari 2022 een record vestigen. “Ik heb het gecheckt, niemand heeft vier keer gewonnen.” En inderdaad: in het verleden hebben drie andere deelnemers drie keer goud gewonnen tijdens het Lekkerste Lunchgerecht Catering, maar niemand heeft vier keer de winst gepakt. “Ik wil de eerste worden, dat is mijn doel.”

Bijzonder is dat zijn eigen dochter roet in het eten kan gooien. Audrey (21) treedt volop in haar vaders voetsporen en staat aan het begin van een vruchtbare carrière in de cateringwereld. “Ze zei op haar vierde dat ze ook kok wilde worden”, weet Roland nog. “Op jonge leeftijd nam ik haar al mee naar de Horecava.”

Lees ook: Richard Theisen blijft katalysator Lekkerste Wedstrijden

Lekkerste Wedstrijden Lekkerste Lunchgerecht Catering

Roland Biermans tijdens de Lekkerste Wedstijden in 2020

Powerkoppel pakt prijzen

Samen vormen Roland en Audrey al een paar jaar een powerkoppel dat met succes aan wedstrijden meedoet. Audrey heeft nog niet zo heel lang geleden haar studie afgerond bij de Rooi Pannen, maar pakte al drie keer een hoofdprijs. In april 2018, toen ze net 17 was, won ze de Sandwich World Cup in Parijs. Ze was de jongste deelnemer ooit.

Daarna deed Audrey voor het eerst mee met de Lekkerste Wedstrijden en won meteen goud. Daarmee voorkwam ze dat haar vader, die tweede werd, voor de vierde keer de hoofdprijs pakte. “Ik zat een half puntje achter haar, dat was mooi. Ik had haar advies gegeven over smaakbalans en daarmee heeft ze gewonnen.”

Lekkerste Wedstrijden Lekkerste Lunchgerecht Catering

Roland Biermans tijdens de Lekkerste Wedstijden in 2020

Concurrenten op de Horecava

Voor Roland was het de laatste keer hij haar dochter hielp met het recept. In oktober doen ze samen nog wel mee aan de Best Burger Belenux tijdens de BBB Maastricht, categorie plant based. Deze wedstrijd wonnen ze overigens in 2020. Maar op de Horecava 2022 zijn vader en dochter concurrenten. “Het is belangrijk dat ze er zelf over nadenkt en haar gerecht ontwikkelt. Aan het eind, als ik het proef, kan ik wellicht nog een tip geven. Ik zal haar niet op het verkeerde been zetten, zo flauw ben ik niet.”

Gegroeid dankzij de wedstrijden

Audrey, die tegenwoordig bij Vitam Catering in Rosmalen werkt, is dankzij de wedstrijden gegroeid, zegt Roland. “Ze was in het begin erg gespannen, maar heeft nu de smaak te pakken en vindt het niet erg om in de spotlights te staan. Ze heeft nu ervaring en kan ervan genieten. Ze is ook als mens gegroeid, absoluut. Toen ze won in 2019, stond het groot in de krant en kreeg ze aandacht op school. Dat was leuk om te zien. Voor haar is het een verrijking geweest.”

Partners

De Lekkerste Wedstrijden wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food, Koopmans Professional en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment