Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Sarah Puozzo wil meer dan een bord pasta tijdens NK Lekkerste Pasta

Sarah Puozzo wil meer dan een bord pasta tijdens NK Lekkerste Pasta

Wat is er nodig om prijzen te pakken tijdens het NK Lekkerste Pasta? Wie indruk wil maken op jurylid Sarah Puozzo, moet met meer komen dan alleen een bord pasta. “Wat is je verhaal?”

Sarah Puozzo is jurylid van het NK Lekkerste Pasta, dat plaatsvindt op dinsdag 10 januari 2023 in de RAI Amsterdam tijdens de Horecava. Ze is hoofdredacteur van het culinaire online magazine South & Pepper en schrijft columns voor Nederlandse en Belgische media. In 2021 startte ze de Pasta Academy Benelux, een kookschool voor iedereen die traditionele pasta wil leren maken. Sarah is half Vlaams en half Venetiaans en leerde van jongs af aan pasta maken onder de vleugels van haar Venetiaanse familie. Later volgde ze de chefsopleiding Master of Pasta in Italië en een patisserie-opleiding in Parijs.

Combinaties zijn belangrijk

“Ik kijk naar de vorm, de textuur, maar zeker ook naar de combinatie van ingrediënten”, zegt Sarah over het NK Lekkerste Pasta. Deelnemers mogen daarbij best buiten de gebaande paden treden. “Italianen zijn streng op hun culinaire tradities omdat ze goed werken. Maar ik vind het alleen maar positief als je klassieke ingrediënten vervangt door een goed lokaal alternatief. Het is juist mooi als kandidaten er een eigen draai aan geven, anders blijven we bij hetzelfde repertoire. Mijn vraag is dan wel: wat is je verhaal, waarom heb je die keuze gemaakt en werkt het?”

Lees hier meer over het NK Lekkerste Pasta

Of schrijf je hier direct in

Lokale ingrediënten

Sarah spoort deelnemers vooral aan om ingrediënten in eigen land te zoeken. “De wedstrijd vindt in Nederland plaats, dus zou het goed zijn als ze ingrediënten uit de eigen omgeving gebruiken. Ook dat is vernieuwing. Bovendien is het duurzamer, iets dat steeds belangrijker wordt.”

Inschrijven voor 2023

Iedereen kan zich vanaf nu inschrijven voor alle wedstrijden van het NK De Lekkerste, dat plaatsvindt tijdens de Horecava van 9 tot en met 12 januari 2023. Het NK De Lekkerste wordt georganiseerd door Stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Partners

Het NK De Lekkerste wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Farm Frites, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment