Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Ster van Lekkerste Wedstrijden schittert met Leanne’s Bakery
Leanne's Bakery

Ster van Lekkerste Wedstrijden schittert met Leanne’s Bakery

Leanne la Grange is een naam om in de gaten te houden. De Rotterdamse was één van de sterren tijdens  de Lekkerste Wedstrijden in 2020 en schittert tegenwoordig met Leanne’s Bakery. Met de plannen die ze heeft, hoopt ze uiteindelijk weer terug te keren op het wedstrijdpodium. Niet als medewerker, maar als ondernemer. En in plaats van zilver moet het goud worden. Haar aanpak is in ieder geval uniek. 

Iedere deelnemer bereidt zich op geheel eigen wijze voor op de Lekkerste Wedstrijden. Sommigen zijn bijvoorbeeld al maanden van tevoren hun recept aan het testen en bijschaven. Leanne la Grange niet. Een week voor de Lekkerste Loaded Fries 2020 wist ze nog niet wat ze de jury ging voorschotelen. Sterker nog: pas op de dag van de wedstrijd besloot ze dat zij degene moest zijn die het podium op ging om de frietjes te maken.

Last minute beslissing

Leanne deed mee namens Frietboutique van Sammy & Pebbles, waar ze vier jaar heeft gewerkt. De beslissing om mee te doen, was last minute genomen. “Zo ging dat bij Frietboutique. We zijn een week voor de wedstrijd een avondje bij Pebbles de keuken ingegaan om het frietje te bedenken. Op de dag van de wedstrijd keken we elkaar aan: wie gaat het eigenlijk doen? Ik wilde graag dat zij konden toekijken en genieten.”

Genieten deden ze, want Leanne maakte er een showtje van. “Ik vond het geweldig en was helemaal opgetogen. Er heerste zo’n fijne sfeer en er was saamhorigheid onder de deelnemers. Het heeft me echt geïnspireerd.”

Ze presenteerde Fries from Desire, een Israëlisch getint frietgerecht met aubergine, mangochutney, tahini-mayonaise, ingelegde rode kool en pita crumble. Met haar enthousiasme en smaken stak ze ook de jury aan, die de creatie met zilver bekroonde.

Lekkerste Loaded Fries Leanne la Grange Frietboutique

Leanne la Grange van Frietboutique tijdens de Lekkerste Wedstrijden 2020

Bekijk hier de foto’s van de Lekkerste Wedstijden 2020

Huisgemaakte granola

Nu, ruim anderhalf jaar later, is Leanne zelf ondernemer. Na vier jaar fulltime bij Frietboutique als operationeel manager en sales manager, is ze nu eigenaar van Leanne’s Bakery. Via haar eigen webshop verkoopt ze huisgemaakte granola aan bedrijven en particulieren. “Ik bakte thuis vaak zelf granola en steeds meer mensen vonden het lekker. Pebbles wist dat ik graag voor mezelf wilde beginnen en spoorde me aan om juist tijdens corona te starten. Ik had er immers de tijd voor. Ik combineer het nu nog met een baan, dus ik heb een stukje zekerheid.”

Of ze die baan nog lang nodig heeft, valt te bezien. Leanne’s Bakery is namelijk een succes. Sinds de start in mei 2020 heeft ze een trouwe schare fans. Zeker veertig bedrijven binnen en buiten de horeca nemen haar granola af. Haar producten zijn tevens verkrijgbaar bij groothandels Lindenhoff en Acai Benelux.

Appeltaartgevoel

Leanne’s Bakery biedt tien soort granola aan. De hardloper is appel-kaneel, die volgens Leanne zorgt voor “een appeltaartgevoel”. Verder heeft ze onder meer chocolade, kokos, kaneel en koffie. Ook is er een aantal vegan-varianten en een nootvrije granola. “Zeker met die koffie-variant onderscheid ik me, mensen verwachten dat niet. Ook dat is een bestseller.”

Leanne's Bakery

Vrij ondernemen

Zo lichtvoetig als ze in de wedstrijd stond, is ze nu met haar eigen bedrijf bezig. “Dat heb ik echt bij Frietboutique geleerd. Vroeger was ik erg van het plannen, alles vooraf uitstippelen. Als het dan anders liep, baalde ik enorm. Sammy en Pebbles zijn wat dat betreft bijzondere ondernemers. Ze zijn heel vrij en gaan vaak op hun gevoel af, laten dingen los en ondernemen meer in het moment. Niet denken in problemen. Daardoor sta ik nu ook zo in het leven. We zijn overtuigd van onszelf.”

Geloven in jezelf

Dat is tevens de tip die Leanne wil meegeven aan anderen die overwegen mee te doen aan de Lekkerste Wedstrijden. “Geloof in je eigen kracht, je weet wat je kunt. Je doet het elke dag, alleen is het nu spannender. Wanneer je als medewerker daar mag staan, namens het bedrijf, dan is dat niet voor niets. Pak die kans. Het is goed voor je zelfvertrouwen, zelfontwikkeling en netwerk.”

Leanne's Bakery

Leanne’s Bakery heeft inmiddels een trouwe schare fans.

Lekkerste Broodje

Keert Leanne zelf ook nog terug als deelnemer? Die kans is zeker aanwezig. Ze heeft namelijk grootse plannen met haar bedrijf, verklapt ze. “Ik wil mijn eigen lunchroom openen, daar wordt achter de schermen hard aan gewerkt. Het ligt voor de hand dat dat in Rotterdam gebeurt, omdat ik er zelf woon. Wanneer? Ik denk over maximaal een jaar. En wie weet doe ik over twee jaar mee met het Lekkerste Broodje, dat zou mooi zijn. En dan ga ik natuurlijk voor goud.”

Lees ook: Frietboutique opent derde zaak en komt met snacknieuws

Partners

De Lekkerste Wedstrijden wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food, Koopmans Professional en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment