Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / Zien we deze winnaars terug op het NK de Lekkerste 2024?
Roland Biermans wint NK Lekkerste Broodje 2023

Zien we deze winnaars terug op het NK de Lekkerste 2024?

Acht culinaire talenten gaan al bijna een jaar door het leven als winnaars van het NK de Lekkerste 2023. Wie zijn het ook alweer, en komen ze terug in 2024?

NK Lekkerste Broodje

Roland Biermans van Vitam in Rosmalen won het NK Lekkerste Broodje tijdens de Horecava 2023 in de RAI Amsterdam. Zijn ‘Neusje van de Zalm’ bestond uit een groentebagel met onder meer ‘waste’ groente, winterpeen gerookt en gepekeld als zalm, huisgemaakte bitterballen met zalmvulling, kaviaar van zalm en kaviaar van pesto.

NK Lekkerste Broodje 2023

NK Lekkerste Burger

De Lekkerste Burger van 2023 heet de Bali Burger en is te vinden bij Podomoro in Bunschoten-Spakenburg. Eigenaar en chef-kok Ferliyan Palimbong heeft met deze creatie het NK Lekkerste Burger gewonnen tijdens de Horecava, en dat is niet voor het eerst. De goude burger van Ferliyan Palimbong is onder meer gemaakt met Bali stoof, Indonesische kruiden, crispy bacon, tomaat en cheddar. Volgens de jury van het NK Lekkerste Burger blonk de Bali Burger vooral uit in smaak.

NK Lekkerste Burger 2023

NK Lekkerste Pasta

De Italiaanse chef-kok Gabriella Ficarelli van restaurant Divina Cucina in Oud-Beijerland won het allereerste NK Lekkerste Pasta gewonnen. De vierkoppige jury was razend enthousiast over haar ‘Orecchiette Mia’. Het winnende gerecht bestond onder meer uit runder shortrib, kalfsvlees, tomatensaus en Parmezaanse kaas. Gabriella maakte daarmee grote indruk op de juryleden van het NK Lekkerste Pasta, die haar unaniem als winnaar aanwezen.

NK Lekkerste Pasta 2023

NK Pizza bakken

De hoofdprijs van het NK Pizza bakken 2023 was voor Paolo Marino van Mangia Pizza & Pasta Centrum in Amsterdam. Hij overtuigde de vakkundige jury met ‘Evolution of Tradition’, een pizza met buffelstracciatella, ansjovis, olijfpoeder en pijnboompitten. Volgens de jury blonk de winnende pizza uit in evenwicht, elegantie en versheid. Vooral het deeg gooide hoge ogen. “Een mooie combinatie van een Romeinse en Napolitaanse pizza, dus niet alleen een krokante rand, maar ook een krokante binnenkant. Het deeg had een goede hydratatie en de smaken waren top, onder andere dankzij de intense olijfpoeder en romige kaas”, aldus de jury.

Paolo Marino wint NK Pizza bakken 2023

Lekker Anders

Voor de tweede keer op rij won Jesse Eekhout van Firma van Buiten goud tijdens Lekker Anders 2023. Zijn creatie ‘Auberginius’ bestond uit een Schippersbol met gegrilde aubergine, zoete aardappelspread, salsa, gebakken mango en was afgemaakt met chips van aubergineschil, tahoon cress en salad pea cress. “Zijn broodje was heel origineel. De aubergine leek op mooi, sappig vlees. Hoe hij dat heeft gedaan, is ons eigenlijk een raadsel”, aldus de jury. Jesse heeft de wedstrijd nu drie keer gewonnen.

Jesse Eekhout wint Lekker Anders 2023

NK Lekkerste Vegan burger

Na de winst tijdens het NK Lekkerste Broodje 2023 pakte Roland Biermans van Vitam in Rosmalen ook het goud tijdens het NK Lekkerste Vegan Burger 2023. Roland Biermans kookte zichzelf naar goud met ‘Vitamin Sea’, een zeewier bun met onder meer een avocadoburger, gepekelde en gerookte watermeloen en Oosterse salade. De jury vergeleek de vegan burger van Biermans met een Van Gogh: “Een palet van talloze kleuren en smaken. Het zijn verrassende ingrediënten die uiteindelijk perfect bij elkaar passen.”

NK Vegan Burger 2023

NK Loaded Fries

Vera Stouten van Frietboutique Hillegersberg won het NK Loaded Fries 2023. De jury was unaniem enthousiast over haar ‘Fries from the Future’, een klassiek frietje stoofvlees op een vernieuwende manier gepresenteerd. ‘Fries from the Future’ is een klassiek frietje zuurvlees, maar dan vegan. Vera gebruikte Redefine Runder Bavette voor haar stoofvlees en maakte het frietje af met vegan mayo, zilveruitjes en peterselie. ‘Vernieuwend plantaardig streetfood van een hoog niveau”, vond de jury van het NK Loaded Fries. “Een simpele klassieker met toch verrassende smaken en een goed verhaal.”

Vera Stouten wint NK Loaded Fries 2023

NK Lekkerste Pannenkoek

Rohini Atwaroe van By Jarmusch in Rotterdam pakte goud tijdens het NK Lekkerste Pannenkoek 2023 met ”The American Classic’, Amerikaanse pannenkoeken met blauwe bessen, Ahornsiroop geïnfuseerd met lavendel, beurre noisette, whiskey maple glazed bacon strips en sinaasappelzest. Voor de kinderjury had ze een aparte versie zonder alcohol gemaakt. “Een creatieve versie van een klassieke Amerikaanse pannenkoek waarin alles klopte’, oordeelde de vakjury. “Ze waren fluffy, hadden een perfecte structuur en alle smaken waren goed. Ook de uitvoering was perfect.”

NK Lekkerste Pannenkoek 2023

NK de Lekkerste 2024

Net zoals in 2023 kunnen culinaire professionals meedoen aan acht wedstrijden tijdens het NK De Lekkerste 2024. Het vertrouwde NK Lekkerste Broodje en Lekker Anders ontbreken natuurlijk niet. Het NK Lekkerste Pasta en het NK Pizza bakken vinden weer plaats op de speciale Italiaanse dag. Dit zijn alle NK’s van 2024 op een rij

NK Lekkerste Broodje
NK Lekkerste Burger
NK Lekkerste Pasta
NK Pizza bakken
Lekker Anders
NK Lekkerste Vegan Burger
NK Lekkerste Pannenkoek
NK Loaded Fries

Schrijf je hier in voor het NK De Lekkerste 2024

Programma 2024

Het NK De Lekkerste 2024 vindt plaats tijdens de Horecava in de RAI Amsterdam, van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari. Het programma van het NK wordt uitgespreid over alle vier de dagen, met elke dag twee wedstrijden. Het beloven weer enerverende dagen te worden vol spanning, plezier en inspiratie.

Bekijk hier het programma van het NK De Lekkerste 2024

Kwaliteitsimpuls

Stichting De Lekkerste Wedstrijden organiseert vakwedstrijden voor de fast casual markt op de Horecava. Het doel van de wedstrijden is om de creativiteit van de Nederlandse horeca een kwaliteitsimpuls te geven. Professionals uit de branche dagen elkaar tijdens jaarlijkse de beurs uit om een topprestatie te leveren. Dat doen ze in acht verschillende vakwedstrijden.

Partners

Het Nederlands Kampioenschap wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Sier, Rational, Chaud Devant, Next2Food en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment