Weer goud voor Ferlyan Palimbong tijdens NK Lekkerste Burger
Ferlyan Palimbong van Podomoro in Spakenburg heeft de tiende editie van het NK Lekkerste Burger op de Horecava gewonnen. Het is de vierde keer dat hij goed pakt tijdens het NK De Lekkerste.
Ondanks zijn ervaring op het podium van het NK De Lekkerste op de Horecava was deze editie toch weer spannend voor Ferlyan Palimbong. “Ik wist dat de smaken goed waren, maar ik ging vannacht pas om 03.30 uur slapen omdat ik nog zat te twijfelen over de ingrediënten. Zal ik nu wel of geen brie gebruiken? Uiteindelijk heb ik het toch gedaan en dat is een goede beslissing geweest. We zijn hier ontzettend blij mee.”
Ferlyan overtuigde de jury van het NK Lekkerste Burger met zijn ‘LamsBurgerGini’. Daarvoor gebruikte hij onder andere een brioche bun, een lamsburger, gestoofd lamsvlees, gekarameliseerde ui met honing en limoen, brie en atjar.
De jury was unaniem in haar oordeel over de winnaar. “Erg origineel, smaakvol en handzaam. De gestoofde lam onder de burger gaf het geheel een volle smaak en de brie maakte het nog eens supersmeuïg.” In 2023 won Ferlyan ook goud tijdens het NK Lekkerste Burger. In 2018 en 2019 pakte hij de winst in de categorie fastcasual die destijds bestond.
Erg geslaagd
Raynor Keuben van Iveau Burgers & Wijnbar eindigde op de tweede plek met de Jubileum Burger, onder andere gemaakt met een patty van entrecote, 40 maanden gerijpte comté, huisgemaakte ketchup en mayonaise en een brioche bun met chorizo. “Het was goed te proeven dat maker veel tijd in alle ingrediënten heeft gestoken”, merkte de jury op. “Het broodje met chorizo erin was erg geslaagd.”
Gorgonzola-mayo
Gianmarco Tutone van Kwalitaria Prinsenland, die voor het eerst meedeed met het NK De Lekkerste, ging ervandoor met brons. Zijn Don Formagio bestond onder andere uit een Angus burger, Parmigiano Reggiano, gorgonzola-mayo, pancetta, zoetzure ui en pesto. “De kaas in de burger was heel leuk gedaan, zoals een cordon bleu. De gorgonzola-mayo was top”, aldus de jury.
Top 3
De volledige top 3 van het NK Lekkerste Burger 2025:
1: Ferlyan Palimbong, Podomoro in Spakenburg
2: Raynor Keuben, Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem
3: Gianmarco Tutone, Kwalitaria Prinsenland in Rotterdam
Jury NK Lekkerste Burger 2025
De jury van het NK Lekkerste Burger 2025 bestond uit juryvoorzitter Roger Bloem (Cityguys), Roland Biermans, Vitam, oud-winnaar), Colin Knopper (marketingmanager De Beren).
Criteria
Aan het NK Lekkerste Burger 2025 deden tien deelnemers mee. De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen acht minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. De jury heeft gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs.
Hygiëne en efficiency
Deelnemers worden tijdens de mise en place altijd beoordeeld door een praktijkjury. Deze beoordeling vindt plaats op basis van de Hygiënecode Horeca 2016. De praktijkjury let ook op efficiency, tijdsindeling en de betrouwbaarheid van de kostprijscalculatie. De praktijkjury wordt sinds jaar en dag ingevuld door Houwers.
Sponsoren
Het NK Lekkerste Burger is een initiatief van Stichting De Lekkerste Wedstrijden en wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Remia, Salomon FoodWorld en Carl Siegert.
Fotobijschrift top 3, vlnr: Raynor Keuben (2), Ferlyan Palimbong (1) en Gianmarco Tutone (3)
Fotografie: Graphicks
No Comments