Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Blog

Stichting de Lekkerste Wedstrijden / Nieuws de Lekkerste Wedstrijden  / NK Lekkerste Broodje viert mijlpaal: wie wordt winnaar nummer 40?

NK Lekkerste Broodje viert mijlpaal: wie wordt winnaar nummer 40?

We maken ons op voor het NK de Lekkerste 2024. De inschrijving voor alle acht de NK’s is geopend, maar één NK beleeft een bijzondere editie. Het is een extra reden om mee te doen en voor de prijzen te gaan.

Het NK Lekkerste Broodje op de Horecava 2024 is de veertigste editie van deze wedstrijd. Het NK de Lekkerste vindt zijn oorsprong in 1984, toen het allereerste Lekkerste Broodje werd gehouden in het Postiljon Motel in Bunnik. Het idee was om in de horeca meer met brood te doen en de creativiteit te verhogen, want naast het broodje ham-kaas was er destijds weinig anders in de horeca verkrijgbaar. Hoe anders is dat nu?

Horecava

De eerste editie was meteen een groot succes en het jaar erop werd de wedstrijd verplaatst naar de Horecava in RAI Amsterdam. De jaarlijkse wedstrijden trokken al snel aandacht van de media. Deelnemers, maar vooral winnaars, mochten rekenen op veel positieve publiciteit en extra omzet. En dat is nog steeds zo!

Waar Stichting de Lekkerste Wedstijden er de eerste jaren alleen voor stond, kwam de grote doorbraak toen de Horecava vol achter de wedstrijden ging staan. De wedstrijden worden sindsdien professioneel gefaciliteerd, waardoor de meerwaarde voor alle betrokken partijen ongekend groot werd. Het aantal wedstrijden werd uitgebreid, zodat op het wedstrijdpodium inmiddels sprake is van een dagvullend programma.

Wie wordt winnaar nummer 40?

De winnaar van het NK Lekkerste Broodje 2024, powered by Carl Siegert, zal de veertigste zijn. Welke deelnemers wonnen de wedstrijd in de 39 jaar daarvoor?

Bekijk hier de Hall of Fame van het NK Lekkerste Broodje.

NK de Lekkerste 2024

Net zoals in 2023 kunnen culinaire professionals meedoen aan acht wedstrijden tijdens het NK De Lekkerste 2024. Het vertrouwde NK Lekkerste Broodje en Lekker Anders ontbreken natuurlijk niet. Het NK Lekkerste Pasta en het NK Pizza bakken vinden weer plaats op de speciale Italiaanse dag. Dit zijn alle NK’s van 2024 op een rij

NK Lekkerste Broodje
NK Lekkerste Burger
NK Lekkerste Pasta
NK Pizza bakken
Lekker Anders
NK Lekkerste Vegan Burger
NK Lekkerste Pannenkoek
NK Loaded Fries

Schrijf je hier in voor het NK De Lekkerste 2024

Programma 2024

Het NK De Lekkerste 2024 vindt plaats tijdens de Horecava in de RAI Amsterdam, van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari. Het programma van het NK wordt uitgespreid over alle vier de dagen, met elke dag twee wedstrijden. Het beloven weer enerverende dagen te worden vol spanning, plezier en inspiratie.

Bekijk hier het programma van het NK De Lekkerste 2024

Kwaliteitsimpuls

Stichting De Lekkerste Wedstrijden organiseert vakwedstrijden voor de fast casual markt op de Horecava. Het doel van de wedstrijden is om de creativiteit van de Nederlandse horeca een kwaliteitsimpuls te geven. Professionals uit de branche dagen elkaar tijdens jaarlijkse de beurs uit om een topprestatie te leveren. Dat doen ze in acht verschillende vakwedstrijden.

Partners

Het Nederlands Kampioenschap wordt mede mogelijk gemaakt door Hanos, Carl Siegert, Qbtec, Koninklijke Horeca Nederland, ROC Mondriaan, Remia, Salomon Foodworld, SVO vakopleiding food, Rational, Next2Food en Pizza Profs.

No Comments

Post a Comment