Stichting de Lekkerste Wedstrijden
Sleepboot 2
3991 CN Houten
NL74 Rabo 0348 481 020
kvk.nr.41042618

Eetwinkel Polly in Bemmel is de winnaar van de Cafetaria Top 100 2017. De feestelijke bekendmaking vond maandagavond 30 oktober plaats in Hilversum. Polly is sinds jaar en dag de zaak van Jesper Polman en zijn vader Rob. Rob Polman opende Polly, samen met zijn broer Frank, in 1982. Zoon Jesper neemt inmiddels steeds meer van zijn vader over en lijkt klaar om de zaak te gaan runnen. De afgelopen jaren heeft Eetwinkel Polly telkens hun hoge niveau weten vast te houden,...

De Haagse hamburgerchef Diego Buik, vorig jaar deelnemer aan de Lekkerste Hamburger Finest, zoekt het met zijn Duurste Hamburger ter Wereld nu buiten de landsgrenzen. Zijn bladgoudhamburger komt op de kaart bij restaurant BurgerHub in Riyad, Saoedie-Arabië. Buik haalde dit jaar het Guiness Book of Worldrecords met zijn hamburger, waaraan een prijskaartje hangt van €2050. Met kaas is 'ie €1 duurder. De hamburger is belegd met onder andere truffel, kaviaar, peperdure tomaten en is ingepakt met bladgoud. De bladgoudburger is te koop...

De organisatie zorgt voor veel. Maar niet voor alles. Zoals alle horeca-koks werk je bijvoorbeeld het liefst met je eigen messen. Zelf meenemen dus. Ook in de krat mee richting wedstrijd: ingrediënten voor je creatie. Maar ook: eigen borden, om je wedstrijdproduct je eigen, zakelijke signatuur mee te geven. Om kort te gaan: de organisatie zorgt op wedstrijddagen voor werkbanken en apparatuur. De rest neem je zelf mee naar de Horecava. Vergeet niet vooraf, bij je inschrijving, recept, ingrediënten en calorietjes...

Vergeet niet, gelijk met je inschrijving, het bijbehorende recept mee te sturen. Dat kan via het formulier dat je hier vindt (direct onder de digitale klok). Recept & ingrediënten zijn vooraf van belang om je succesvolle product goed te kunnen communiceren. Plus de kostprijsberekening per broodje / wafel / salade. Calorieën hoeven niet berekend te worden....

In tegenstelling tot vorig jaar kennen de Lekkerste Wedstrijden in 2018 geen thema. Concreet komt dat er op neer dat kandidaten de creatie van A tot Z geheel naar eigen inzicht vorm kunnen geven. 'In onze beleving geeft het ontbreken van een vooraf vastgesteld thema de kandidaten gedurende het hele proces alle vrijheid. Dat gaan we komend jaar uitproberen. Elke deelnemer krijgt zo de mogelijkheid om naar eigen inzicht buiten de lijntjes te kleuren. Out of the box denken, noemen ze...

Voor de negen wedstrijden zoekt de organisatie juryleden. Het gaat om een onbezoldigde, eervolle functie, waarbij een jurylid tijdens (minstens) één wedstrijd het eindproduct jureert. De proefjury bestaat per categorie uit maximaal vijf leden, onder leiding van een onafhankelijke, ter zake kundige voorzitter. Juryleden zijn deels vakmensen, deels culinair onderlegde consumenten. Zij mogen in geen geval een zakelijke of privé-relatie hebben, of hebben gehad, met de kandidaten. De jury proeft de creaties, en beoordeelt deze o.m. op de volgende punten: smaak, uiterlijk,...

Nieuw tijdens de Lekkerste Wedstrijden: het Lekkerste Broodje Hotdog. Een razend populaire snack. De laatste tijd steeds vaker met een culinair karakter. Vergaat het de hotdog net zoals de hamburger, en staat de hotdog over een jaar bij alle zichzelf respecterende restaurants op de kaart. Wij sluiten het niet uit. Het Lekkerste Broodje Hotdog van Nederland: wie durft...

In de aanloop naar de editie 2018 vonden we het tijd voor een nieuwe look & feel. Een splinternieuw logo werd ontworpen en neemt u mee naar het warme, ambachtelijke en bourgondische gevoel van toen, in een sausje van nu. De retro-look refereert aan de lange, succesvolle geschiedenis van de Lekkerste Wedstrijden, terwijl de tijdloosheid van het ontwerp refereert aan een hopelijk succesvolle toekomst....